Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

How to feed a coax cable in hfss?

Status
Not open for further replies.

Mantas

Junior Member level 1
Joined
Jan 16, 2004
Messages
15
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
Lithuania
Activity points
136
Hi,
I am a biginer on hfss, after going throu the tutorials I still don't know how to feed a coaxial cable? And would be good some info on how to model a coaxial cable. I made it from cilinders: outer screen was made from two cilinders substracted one from other, inner conductor from cilinder and everything is filled with teflon.
 

yorkyong

Junior Member level 3
Joined
Jun 20, 2003
Messages
26
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
255
you can select the cross section of the outer cylinder and define it as a waveport.
hfsss will solve the eigenmode on this 2D waveport and excite your coaxial cable with the solved mode.
 

Mantas

Junior Member level 1
Joined
Jan 16, 2004
Messages
15
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
Lithuania
Activity points
136
Could any one uploud a sample of that. Then it will be clear to me.
 

Mantas

Junior Member level 1
Joined
Jan 16, 2004
Messages
15
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
Lithuania
Activity points
136
Ok I have some ideas now, but still hard to apply in reality. I am adding the project that I am trying to do. Can somebody modify it and put back here with corect feed. And is my project created good, acording to all rules?
 

gladiator

Member level 3
Joined
May 29, 2002
Messages
57
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
309
hi
How Can I open the .hfss file? I am using HFSS v.8
thx
 

Mantas

Junior Member level 1
Joined
Jan 16, 2004
Messages
15
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
Lithuania
Activity points
136
I can't convert this project to 8, lower version. Or can I? I am using 9.1v
 

aub

Newbie level 6
Joined
Jan 19, 2004
Messages
13
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
2
Trophy points
1,283
Location
France
Activity points
142
You can't open v9 with v8. They changed the type of code between the two versions...
 

aub

Newbie level 6
Joined
Jan 19, 2004
Messages
13
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
2
Trophy points
1,283
Location
France
Activity points
142
Mantas said:
Ok I have some ideas now, but still hard to apply in reality. I am adding the project that I am trying to do. Can somebody modify it and put back here with corect feed. And is my project created good, acording to all rules?

In fact, I didn't really understand what you are trying to do... Explain it better! However, here is an exemple of coaxial, I hope it will help you...
 
  • Like
Reactions: Hero01

    Hero01

    Points: 2
    Helpful Answer Positive Rating

Element7k

Advanced Member level 1
Joined
May 7, 2003
Messages
434
Helped
26
Reputation
52
Reaction score
19
Trophy points
1,298
Location
TherealLapland
Activity points
4,278
Hi aub,

could it be that he is trying to simulate a Coaxial Collinear arrary. If that is the case, I'll flatten out one of the ends and place a waveport at the termination and add a radiation boundary.

Cheers,
Element7k

aub said:
Mantas said:
Ok I have some ideas now, but still hard to apply in reality. I am adding the project that I am trying to do. Can somebody modify it and put back here with corect feed. And is my project created good, acording to all rules?

In fact, I didn't really understand what you are trying to do... Explain it better! However, here is an exemple of coaxial, I hope it will help you...
 

Mantas

Junior Member level 1
Joined
Jan 16, 2004
Messages
15
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
Lithuania
Activity points
136
I am trying to create omni antenna like this it the picture
electrical_schematic.jpg

So any ideas?
 

Mantas

Junior Member level 1
Joined
Jan 16, 2004
Messages
15
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
Lithuania
Activity points
136
Hi, again
I worked on it and I think I did it, but I don't know is it correct. Can somebody check it? Tell me your opinion about it and what mistakes I did.
 

Element7k

Advanced Member level 1
Joined
May 7, 2003
Messages
434
Helped
26
Reputation
52
Reaction score
19
Trophy points
1,298
Location
TherealLapland
Activity points
4,278
Hi Mantas,

looks ok to me. I'll change freq step to a coarser one to reduce simulation time. :) Also put sphere to observe if rad pattern is omni-dir.

Cheers,
Element7k

Mantas said:
Hi, again
I worked on it and I think I did it, but I don't know is it correct. Can somebody check it? Tell me your opinion about it and what mistakes I did.
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top