Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

How to add the component into ADS lib?

Status
Not open for further replies.

John_li

Full Member level 5
Joined
Aug 6, 2005
Messages
272
Helped
9
Reputation
18
Reaction score
1
Trophy points
1,298
Activity points
2,944
Dear all,
I want to add a new ccompont into ADS,for example ATF34143,how can i make a sucess to do it?Can you help me in detail?
Thank you in advance
 

cygnet

Member level 2
Joined
Oct 31, 2003
Messages
49
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
345
How to add the component into @DS lib?

Learnig an engineering software, the most useful way is to learn its help document. For examples, if you want to add the component into the library, you can go to the help and find "making a new component" or "new library" keywords in the search tab. Good Luck.
 

    John_li

    Points: 2
    Helpful Answer Positive Rating

boy

Advanced Member level 1
Joined
Sep 30, 2002
Messages
481
Helped
96
Reputation
192
Reaction score
55
Trophy points
1,308
Location
Thailand
Activity points
3,963
How to add the component into @DS lib?

You can get the model from.


It is a zap file. You can use ADS import to import the zap file. Then the transistor will be a sub-curcuit and it iis ready to use.
 

madguitar78

Newbie level 2
Joined
Jun 9, 2010
Messages
2
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
2
Trophy points
1,283
Activity points
1,300
Re: How to add the component into @DS lib?

Hi I'm looking your link but there is not the model
can you help me?
 

jayce3390

Full Member level 6
Joined
May 22, 2007
Messages
352
Helped
29
Reputation
58
Reaction score
21
Trophy points
1,298
Activity points
3,287
Re: How to add the component into @DS lib?

Hi,

Depends on the file format of your ATF34143 file.
Tell us more.
 

madguitar78

Newbie level 2
Joined
Jun 9, 2010
Messages
2
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
2
Trophy points
1,283
Activity points
1,300
Re: How to add the component into @DS lib?

Hi! My name's Marco and I work on LNA design for the Sardinia RadioTelescope..

I've try to solve the problem...

In the general library there is a nonlinear model for ATF34143, but there is not layout.
If you look the AVAGO technologies web page you can download the datasheet of ATF34143 and you can see that the package is the SOT343.
Then in order to add the appropriate layout at this transistor you need in first to generate a new shcematic and to put in the design parameters windows the settings so I show in the first image (package1)...
NB you must type the SOT343 in the proper space...
THEN you must create a new symbol for the transistor in package..see figure 2..

Now if you create a new schematic and place the new symbol you can easily see as the layout of package SOT343 can be correctly created!
(package3)

then it is possible to use the ATF34143 in order to design LNA...

The images are in the following post :p

Regards

Marco

---------- Post added at 15:23 ---------- Previous post was at 15:22 ----------

The Images that show how to use the ADS model for ATF34143

https://images.elektroda.net/8_1286981882.jpg
https://images.elektroda.net/16_1286981882.jpg
https://images.elektroda.net/68_1286981882.jpg

---------- Post added at 15:26 ---------- Previous post was at 15:23 ----------

The Images that show how to use the ADS model for ATF34143

https://images.elektroda.net/8_1286981882.jpg
https://images.elektroda.net/16_1286981882.jpg
https://images.elektroda.net/68_1286981882.jpg
 
Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top