Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

How can I detect busy Line Phone with MCU ?

Status
Not open for further replies.

leilarazavi2000

Member level 2
Joined
Dec 1, 2002
Messages
50
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
463
Hi all

How can I detect busy Line Phone with MCU ?

thanks
 

budhy

Advanced Member level 3
Joined
Oct 21, 2006
Messages
828
Helped
218
Reputation
436
Reaction score
32
Trophy points
1,308
Location
Indonesia
Activity points
5,227
The Line Busy Tone indicates that the called customer's line has been reached but that it is busy or being rung or on permanent signal. When a line busy signal is applied by an operator, it is sometimes calls a busy-back tone.

Line Busy Tone is Low Tone on and off every .5 seconds.
(Low Tone is 480 Hz and 620 Hz at -24 dBm0/frequency.)

To detect Line Busy Tone with MCU, you have to filtered the tone and than detect on and off signal every .5 seconds
 

alec82

Advanced Member level 4
Joined
Oct 25, 2006
Messages
119
Helped
12
Reputation
24
Reaction score
4
Trophy points
1,298
Activity points
1,874
hi
u can test lin voltage with adc of micro.if line is busy the voltage droped to 6 v.
 

leilarazavi2000

Member level 2
Joined
Dec 1, 2002
Messages
50
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
463
budhy said:
Line Busy Tone is Low Tone on and off every .5 seconds.
(Low Tone is 480 Hz and 620 Hz at -24 dBm0/frequency.)

To detect Line Busy Tone with MCU, you have to filtered the tone and than detect on and off signal every .5 seconds

Can you help me to design this circuit ?



Very Thanks
 

manish12

Advanced Member level 3
Joined
Nov 21, 2006
Messages
982
Helped
66
Reputation
132
Reaction score
33
Trophy points
1,308
Activity points
6,114
if you know the , what kind of signal you have than what is your problem ?
plz more specific.
 

VSMVDD

Banned
Joined
Jun 12, 2005
Messages
646
Helped
92
Reputation
184
Reaction score
34
Trophy points
1,308
Location
scotland uk
Activity points
0
if anyone here actualy knew what there on about it would help

all signals busy line, connected, message reached
send a 9600baud blip of data as a paket of several bytes

containing these codes

each country / region system uses its own protocal

so hunt this info instead
 

Status
Not open for further replies.

Similar threads

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top