Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

gsm modem sim900A testing.

Status
Not open for further replies.

td micro

Member level 5
Joined
Jun 26, 2012
Messages
86
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
1,929
hi,
i have purchased one gsm module with sim 900A, power supply section, uart, antenna, sim card holder etc.

https://www.ebay.in/itm/331478931306?aff_source=Sok-Goog

https://www.ebay.in/itm/SIM900A-GSM...ALL-SMS-GPRS-with-RS232-TTL-I2C-/281378876499



when i connect power supply to module, my newtwork led is blinking. and i can make a call to this number.that means sim 900a is working. but when i connect it to PC via hyperterminal, there is no response. even i can not type on hyperterminal.
in board, level converter section is ok. when i connect sim 300 to hyperterminal of PC via level converter, it is working. but when i connect sim 900, nothing is displayed on PC.

then how can i test that module? nothing is displayed on hyperterminal.
 

PepperNg

Newbie level 2
Joined
Apr 5, 2014
Messages
2
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1
Activity points
13
The only thing I can think of is that autobaud is enabled, you need to first send "AT" to the module, note the upper-case, in order to have the module accept your baudrate.
After that you can configure a fixed baudrate with AT+IPR=<baud>
Also check that you terminate your commands with /r/n, or the module will not reply
 

Status
Not open for further replies.

Similar threads

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top