Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Data transfer between GPRS modem and Remote server

Status
Not open for further replies.

Fouji

Newbie level 3
Joined
Jun 16, 2010
Messages
3
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
Pakistan
Activity points
1,298
hi,
i know its not a new thing here but i am facing little problem with GPRS. i am using SIM300 modem and here is the log of hyperterminal

Code:
AT+CGATT?         
+CGATT: 1         

OK  
AT+CGATT=1          
OK  
AT+CMGF=1         
OK  
AT+CNMI=3,2,0,0,0                 
OK  
AT+CGDCONT=1,"IP","wap"                       
OK  
AT+CDNSCFG?           
ERROR     
AT+CDNSCFG="172.18.19.11"                         
OK  
AT+CSTT="wap","Telenor","Telenor"                                 
OK  
AT+CIICR        
OK  
AT+CIFSR        
10.46.197.162             
AT+CIPSTATUS            
OK  

STATE: IP STATUS                
AT+CIPHEAD=1            
OK  
AT+CDNSORIP=1             
OK  
AT+CDNSORIP?            
+CDNSORIP: 1            

OK  
AT+CIPSTART="TCP","www.google.com","21"                                       
OK  

ERROR: 5        

STATE: IP STATUS
now i cant figure out whats the problem and why is it not connecting?
any hlp and suggestions are welcomed
 

GSM Man

Banned
Joined
Apr 15, 2009
Messages
671
Helped
168
Reputation
338
Reaction score
94
Trophy points
1,308
Location
New Jersey, USA
Activity points
0
It may be becasue ou're trying to connect on port 21, which is the FTP port. Google won't allow you to connect on that port - try it on a PC (usning Telnet) and you'll receive a timeout error.
 

Fouji

Newbie level 3
Joined
Jun 16, 2010
Messages
3
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
Pakistan
Activity points
1,298
well i tried on 80, 8080, 9201 and alot more....

can it be because i am using google rather than its IP?? i mean can this be factor? (i wasn't able to try that one, will try it tomorrow)
 

Fouji

Newbie level 3
Joined
Jun 16, 2010
Messages
3
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
Pakistan
Activity points
1,298
well i tried putting in the server IP instead of domain name....at first it showed "connect ok", but when i send data to server...it shows "send ok"...but no data received at server.
i am trying to send data over testbed.somee.com which has a shared IP, does that effect??
 

kunal123

Advanced Member level 4
Joined
Jan 24, 2011
Messages
105
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,296
Location
mumbai
Activity points
1,961
hi,
i tryed know GPRS configuration setting command for SIM300 modem on hyperterminal got resuly as below

AT+CGATT?
+CGATT: 0

OK
AT+CGATT=1
+CME ERROR: 107

AT+CGDCONT=1,"IP","airtelgprs"
OK

AT+CDNSCFG="202.56.230.5","202.56.240.5"
OK

AT+CSTT="airtelgprs"
OK

AT+CIICR?
OK

AT+CIFSR
223.232.67.252

AT+CIPSTATUS
OK
STATE: IP STATUS

AT+CIPHEAD=1
OK

AT+CDNSORIP=1
OK

AT+CDNSORIP?
+CDNSORIP: 1
OK

AT+CIPSTART="tcp","www.google.com","80"
ERROR

now i cant figure out whats the problem and why is it not connecting?
any hlp and suggestions are welcomed
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top