Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Cadence Virtuoso cannot be launched without Internet connection

Status
Not open for further replies.

pcaocn

Newbie level 6
Joined
Nov 6, 2010
Messages
14
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,409
Hi, guys, I have IC614 and MMSIM72 on my laptop, and I also use NCSU 1.6 CDK.

Recently, I found that I cannot launch virtuoso without Internet, CIW window will wait for Internet for like 5 min and then give up and crash. Here is the log file. Please help me to fix it. Thanks.

\# Program start time UTC 2010.11.09 17:14:13.115
\# Local time Tuesday 9 November 2010, 12:14 pm
\o Program: @(#)$CDS: virtuoso version 6.1.4 11/17/2009 21:10 (sjfnl007) $
\o Hierarchy: /home/pcaocn/Cadence/IC614/tools.lnx86/dfII/
\o Sub version: sub-version IC6.1.4.485 (32-bit addresses)
\# Host name (type): PCAOCN (i686)
\# Operating system: Linux 2.6.35-22-generic #35-Ubuntu SMP Sat Oct 16 20:36:48 UTC 2010
\# X display name (WxH): :0.0 (1400x1050)
\# Available geometry: TL(0:24) BR(1399:1025)
\# X server: The X.Org Foundation
\# Depth of Visual (Root): 24 (24)
\# Number of Planes Used: 24
\# X version: 11.0 (vendor release 10900000)
\# X resource pool: base 0x3800000, mask 0x1fffff (2097151), shift 0
\# current id 0x0, current max 0x1ffffa (2097146)
\# Memory report: maximum data size 4294967295 (0xffffffff) bytes
\# Memory report: maximum process size 4294967295 (0xffffffff) bytes
\# Initial sbrk value: 312627200 (0x12a25000) bytes
\# Maximum memory size: 4026724351 (0xf002efff) bytes
\# Initial memory used: 44384256 (0x2a54000) bytes
\# Qt version: 4.4.1
\# Window Manager: gnome (metacity)
\# User Name: pcaocn
\o Working Directory: PCAOCN:/home/pcaocn/Cadence/works
\# Process Id: 1738
\o
\o COPYRIGHT © 1992-2009 CADENCE DESIGN SYSTEMS INC. ALL RIGHTS RESERVED.
\o © 1992-2009 UNIX SYSTEMS Laboratories INC.,
\o Reproduced with permission.
\o
\o This Cadence Design Systems program and online documentation are
\o proprietary/confidential information and may be disclosed/used only
\o as authorized in a license agreement controlling such use and disclosure.
\o
\o RESTRICTED RIGHTS NOTICE (SHORT FORM)
\o Use/reproduction/disclosure is subject to restriction
\o set forth at FAR 1252.227-19 or its equivalent.
\w *WARNING* Unable to export thumbnail MPS services
\o Loading geView.cxt
\o Loading menuBuilder.cxt
\o Loading schView.cxt
\o Loading selectSv.cxt
\o Loading LVS.cxt
\o Loading layerProc.cxt
\o Loading xlUI.cxt
\o Loading auCore.cxt
\o Loading vhdl.cxt
\o Loading seismic.cxt
\o Loading ci.cxt
\o Loading ams.cxt
\o Virtuoso Framework License (111) was checked out successfully. Total checkout time was 0.03s.
\o END OF SITE CUSTOMIZATION
\o Loading ./.cdsinit init file from the site init file.
\o Loading NCSU CDK 1.5.1 customizations...
\o loading vars from /home/pcaocn/Cadence/IC614/ncsu_cdk/cdssetup/cdsenv for tool adle
\o loading vars from /home/pcaocn/Cadence/IC614/ncsu_cdk/cdssetup/cdsenv for tool asimenv
\w *WARNING* envSetVal: Can't set the value of variable 'width',
\w in tool[.partition] 'asimenv.plotting' - it has not been registered.
\w *WARNING* envSetVal: Can't set the value of variable 'height',
\w in tool[.partition] 'asimenv.plotting' - it has not been registered.
\o loading vars from /home/pcaocn/Cadence/IC614/ncsu_cdk/cdssetup/cdsenv for tool ddserv
\o loading vars from /home/pcaocn/Cadence/IC614/ncsu_cdk/cdssetup/cdsenv for tool layout
\o loading vars from /home/pcaocn/Cadence/IC614/ncsu_cdk/cdssetup/cdsenv for tool schematic
\o loading vars from /home/pcaocn/Cadence/IC614/ncsu_cdk/cdssetup/cdsenv for tool ui
\o loading vars from ~/.cdsenv for tool asimenv
\o Loading NCSU SKILL routines...
\o Waiting for ipc:0 to initialize
\o Waiting for ipc:0 to initialize
\w *WARNING* Unable to start up library manager (libManager.exe) after 60 tries.
\w There maybe an access or network problem.
\w Start the library manager from an Unix Shell window to test the accessibility.
\w Variable ddsvMPSTimeOut (60) can be set to increase or decrease the number of attempts.
\o cdsServIpc: ipcIsAliveProcess connection timeout (hostCAOCN)Done loading NCSU_CDK customizations.
\p >
\o Loading rte.cxt
\a hiResizeWindow(window(1) list(339:50 1064:243))
\r t

---------- Post added at 03:00 ---------- Previous post was at 02:59 ----------

I think it stuck at *WARNING* Unable to export thumbnail MPS services.
 

Question

Member level 5
Joined
Aug 11, 2004
Messages
89
Helped
5
Reputation
10
Reaction score
4
Trophy points
1,288
Activity points
758
1. Please check the setting of file /etc/hosts. You may not set the IP address of local domain.
2. Remove .cdsinit and .cdsenv and try again.
 

pcaocn

Newbie level 6
Joined
Nov 6, 2010
Messages
14
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,409
1. I set PCAOCN as 127.0.0.1 as my local address
2. It still doesn't work without Internet connection. If I delete these two files and connect to Internet, when I open a layout that is based on NCSU lib, it will report a lots errors like "100 packets are not defined", like display.drf.

Please help me... Thanks anyway.

---------- Post added at 14:46 ---------- Previous post was at 14:17 ----------

I think it was these two lines that stuck Virtuoso
*WARNING* Unable to export thumbnail MPS services
\o Waiting for ipc:0 to initialize

Help...
 

shravan87

Junior Member level 3
Joined
May 29, 2010
Messages
29
Helped
11
Reputation
22
Reaction score
11
Trophy points
1,283
Location
USA
Activity points
1,441
I don't know if cadence can run without a license. And an internet connection is required for checking out the license. Some kind of licenses are floating node licenses, which require the internet connection, to be checked out. Maybe you have a fixed node license for your particular laptop, in which case, the problem might be something else.
 

Question

Member level 5
Joined
Aug 11, 2004
Messages
89
Helped
5
Reputation
10
Reaction score
4
Trophy points
1,288
Activity points
758
where is your license, and what is the license server name in license file? Can you ping the license server without internet?

I think your problem may related with two reasons. license setting or IP setting.
 

pcaocn

Newbie level 6
Joined
Nov 6, 2010
Messages
14
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,409
This is the first line of my license file:
SERVER 127.0.0.1 ANY 27000

I can ping 127.0.0.1 without Internet.

And this is my license setting
export CDS_LIC_FILE=27000@127.0.0.1
export LM_LICENSE_FILE=$CDSHOME/share/license/license.dat

It works with Internet.

Thanks.
 

Question

Member level 5
Joined
Aug 11, 2004
Messages
89
Helped
5
Reputation
10
Reaction score
4
Trophy points
1,288
Activity points
758
1.You can try to set /etc/hosts as below
127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
192.168.5.5 PCAOCN

2. change our license file
SERVER PCAOCN ANY 27000

3. Set the PCAOCN to the IP address as 192.168.5.5

4. Set license
export CDS_LIC_FILE=27000@PCAOCN
export LM_LICENSE_FILE=$CDS_LIC_FILE

Good luck
 

pcaocn

Newbie level 6
Joined
Nov 6, 2010
Messages
14
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,409
sorry, it still doesn't work...
 

Question

Member level 5
Joined
Aug 11, 2004
Messages
89
Helped
5
Reputation
10
Reaction score
4
Trophy points
1,288
Activity points
758
Try to change the /etc/hosts file as below

127.0.0.1 localhost PCAOCN

Without the internet, what is the IP address of your computer?
 
  • Like
Reactions: pcaocn

    pcaocn

    Points: 2
    Helpful Answer Positive Rating

yxue

Junior Member level 2
Joined
Nov 10, 2010
Messages
21
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,419
Loading NCSU CDK 1.5.1 customizations...
loading vars from /home/yxue/Cadence/IC614/ncsu_cdk/cdssetup/cdsenv for tool adle
loading vars from /home/yxue/Cadence/IC614/ncsu_cdk/cdssetup/cdsenv for tool asimenv
*WARNING* envSetVal: Can't set the value of variable 'width',
in tool[.partition] 'asimenv.plotting' - it has not been registered.
*WARNING* envSetVal: Can't set the value of variable 'height',
in tool[.partition] 'asimenv.plotting' - it has not been registered.
loading vars from /home/yxue/Cadence/IC614/ncsu_cdk/cdssetup/cdsenv for tool ddserv
loading vars from /home/tainan/Cadence/IC614/ncsu_cdk/cdssetup/cdsenv for tool layout
loading vars from /home/tainan/Cadence/IC614/ncsu_cdk/cdssetup/cdsenv for tool schematic
loading vars from /home/tainan/Cadence/IC614/ncsu_cdk/cdssetup/cdsenv for tool ui
Loading NCSU SKILL routines...
Done loading NCSU_CDK customizations.
Loading rte.cxt
please guys ,what' s the meaning of those two warnings,will it effect my work in ic614?thank you so much.
 

ed2000

Member level 3
Joined
May 13, 2004
Messages
61
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Activity points
302
PCAON is there any result?
 

uzik

Newbie level 4
Joined
Oct 25, 2010
Messages
5
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,300
Cadence license has 2 way to invoke, so you can use either port at servername or LM_LICENSE_FILE=xxxx/lic.txt

But I think your issue is not license related, plz clean your cds.lib file.
 

pcaocn

Newbie level 6
Joined
Nov 6, 2010
Messages
14
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,409
Sorry for tardy response. I have fixed it.
just do this
127.0.0.1 localhost PCAOCN

and restart...
 

Mystery2703

Newbie level 6
Joined
Jul 8, 2008
Messages
13
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
1,384
Hi Pcaocn,

I just found this interesting thread started by you on this forum.

I am very keen to have Cadence Virtuoso on my laptop, could you please tell me from where can I download the Cadence Virtuoso and required license.

I would appreciate your reply and wait for it eagerly

Thanks in advance

V
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top