Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

cadence simulation tools work?

Status
Not open for further replies.

rauljin

Junior Member level 2
Joined
Mar 31, 2005
Messages
22
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
China
Activity points
1,558
when I use cadence simulation,the test circuit is a inverter which is built by a PMOS and a NMOS transistor. A DC voltage source DC=3V was used to power this inverter. A pulse voltage source was connected to the input of this inverter with rail to rail square signal of period of 1 micro second. A transient analysis is
chosen with end time of 10 micro seconds. The model library is located in
/tools/works/lib/spectre/ in my computer. The measurement was taken at the
output of this inverter. The simulation provided a error message that it
called the illegal library file.
why it can't work in my system?thanks in advance!
 

axel__17

Newbie level 5
Joined
Apr 6, 2004
Messages
9
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
69
Could you plz post the error message?

Ciao
AxeL
 

rauljin

Junior Member level 2
Joined
Mar 31, 2005
Messages
22
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Location
China
Activity points
1,558
I have simulation partially worked. If I simulate a schematic without
requiring device models for instance, a standard resistor(only has a
resistance value), the "spectre" simulator will run and provide the result.
But when I put a transistor in, which requires the simulator to look for the
model library, the simulation was failed with faults from the read-in
process. The library path was correct. I guess the format or structure of
the library file may not be compatible with "spectre".
How to solve it ?thanks!
 

mqc_hn

Newbie level 6
Joined
Dec 21, 2003
Messages
11
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
71
I think the model library file have some errors or it isn't spectre model library but hspice model library. If not, do you have look the model library file? Are there ss,tt,fs,ff sections in liabrary file?
 

yeechyan

Advanced Member level 4
Joined
Jun 14, 2004
Messages
111
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
1
Trophy points
1,298
Activity points
897
Are those transistor models contained in the model library files?
 

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top