Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronics Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Cadence 5.0.33 on RH7.2 with kernel 2.4.7.-10

Status
Not open for further replies.

homer123

Newbie level 3
Joined
Nov 1, 2004
Messages
4
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
58
cdslmd panic

Hi

I successfully followed the procedure give in the install guide which came with the ICC5.0.33 tools and was able to install cadence 5.0.33 on a linux box running RH7.2 with kernel version 2.4.7-10. The problem I am having is this

When I start cadence the splash screen comes up and the CIW window comes up and icfb just hangs !!!

The panic.log file is created but it is empty

I also set the environment variable

LD_ASSUME_KERNEL=2.4.1

and tried it but the same thing happens.

Any pointers would be very helpful
 

dumeHCM

Advanced Member level 4
Joined
Sep 30, 2004
Messages
106
Helped
2
Reputation
4
Reaction score
2
Trophy points
1,298
Activity points
587
Try RH7.3 > did you start lmgrd correctly ?
 

homer123

Newbie level 3
Joined
Nov 1, 2004
Messages
4
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
58
Hi

I will try RH7.3. Reg starting lmgrd, I dont run the license server which is run by the department. Other Solaris boxes get their license from the license server and they work fine.

Thanks
 

aekn

Member level 1
Joined
Sep 26, 2001
Messages
39
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
0
Trophy points
1,286
Location
Russia
Activity points
182
Maybe you have problemm with license manager or license.dat file.
Repeat carefully installation
 

homer123

Newbie level 3
Joined
Nov 1, 2004
Messages
4
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
58
How do I check if there is problem with the license manager. I tried pinging the server and it works fine. Is there some tools provided by cadence to check this.

Karthik K
 

edacrack

Member level 3
Joined
Oct 20, 2004
Messages
56
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
1,288
Activity points
230
in your .bashrc point your server license to the machine which run the server license. is your machine connected ?'
 

hongwj

Newbie level 4
Joined
Nov 2, 2004
Messages
7
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
144
The following steps are what I have done sucessfully after installing ic5033,

1) In your terminal go to your installed directory(my installed directory is /usr/EDA/cadence) and type ln -s tools.lnx86 tools (observe that new link folder has been created in /usr/EDA/cadence called /tools and by now you should have other installed folders such as tools.lnx86 in /usr/EDA/cadence otherwise the installation place wasn't correct)
2) Copy the license.dat to /usr/local/flexlm/licenses
If this directory does not exit create it and install it in this directory.
3) Rename the license file to license.dat
Change the license header from
#SERVER server ANY 5280
#DAEMON cdslmd …
to
SERVER localhost.localdomain ANY 5280
DAEMON cdslmd /usr/EDA/tools.lnx86/bin/cdslmd
Make sure your remove #
4) Logout to a local user not root
5) Open terminal and type csh
6) Set the environment as following in order not to type them again and again

setenv PATH {$PATH}:/usr/EDA/cadence/tools.lnx86/bin
setenv PATH {$PATH}:/usr/EDA/cadence/tools.lnx86/dfII/bin
setenv PATH {$PATH}:/usr/EDA/cadence/tools.lnx86/plot/bin
setenv CDSDIR /usr/EDA/cadence
setenv CDS_ROOT /usr/EDA/cadence
setenv CDS_INST_DIR /usr/EDA/cadence
setenv CDS_INSTALL_DIR /usr/EDA/cadence/tools.lnx86/dfII
setenv CDS_LIC_FILE 5280@localhost.localdomain
setenv CDS_Netlisting_Mode Analog
/usr/EDA/cadence/tools.lnx86/bin/lmgrd -c license.dat > /usr/tmp/license.log
7)In order to test if the license is running you can type the following but this is not necessary
lmstat -a -c license.dat

BRs
Joe
 

hongwj

Newbie level 4
Joined
Nov 2, 2004
Messages
7
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
144
The following steps are what I have done sucessfully after installing ic5033,

1) In your terminal go to your installed directory(my installed directory is /usr/EDA/cadence) and type ln -s tools.lnx86 tools (observe that new link folder has been created in /usr/EDA/cadence called /tools and by now you should have other installed folders such as tools.lnx86 in /usr/EDA/cadence otherwise the installation place wasn't correct)
2) Copy the license.dat to /usr/local/flexlm/licenses
If this directory does not exit create it and install it in this directory.
3) Rename the license file to license.dat
Change the license header from
#SERVER server ANY 5280
#DAEMON cdslmd …
to
SERVER localhost.localdomain ANY 5280
DAEMON cdslmd /usr/EDA/tools.lnx86/bin/cdslmd
Make sure your remove #
4) Logout to a local user not root
5) Open terminal and type csh
6) Set the environment as following in order not to type them again and again

setenv PATH {$PATH}:/usr/EDA/cadence/tools.lnx86/bin
setenv PATH {$PATH}:/usr/EDA/cadence/tools.lnx86/dfII/bin
setenv PATH {$PATH}:/usr/EDA/cadence/tools.lnx86/plot/bin
setenv CDSDIR /usr/EDA/cadence
setenv CDS_ROOT /usr/EDA/cadence
setenv CDS_INST_DIR /usr/EDA/cadence
setenv CDS_INSTALL_DIR /usr/EDA/cadence/tools.lnx86/dfII
setenv CDS_LIC_FILE 5280@localhost.localdomain
setenv CDS_Netlisting_Mode Analog
/usr/EDA/cadence/tools.lnx86/bin/lmgrd -c license.dat > /usr/tmp/license.log
7)In order to test if the license is running you can type the following but this is not necessary
lmstat -a -c license.dat

BRs
Joe
 

homer123

Newbie level 3
Joined
Nov 1, 2004
Messages
4
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1,281
Activity points
58
hongwj

Thanks for the advice. Your howto is for someone who is running the license server on the same machine on which they are running cadence. Hence the lmstat and lmgrd commands.

In my case the license server is a separate machine which is running somewhere else to which I have no physical access. I dont even have a login into that machine. All I know is the port number and the fqdn (fully qualified domain name) of the machine.

I know that the license server works because I can successfully use ic5.0.33 from a solaris machine that gets its license from the same license server

Someone on another forum suggested that I check how the linux kernel was compiled i.e if it was compiled for i686 or i386 architecture. It seems ciw doesnt work with i686.
Here is the link to the thread

www.designers-guide.com/Forum/?board=circuit;action=display;num=1099516744

They also report problems with certain dell machines. Could some of you please post your hw specs.

I am trying to install this on a Dell Dimension 4550. Its a P4 1.5GHz with 1GB RAM

Thanks
 

Status
Not open for further replies.

Similar threads

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top