Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

Any way to make a rounded rectangle non-plated hole in Altium?

Status
Not open for further replies.

TnF

Junior Member level 3
Joined
Mar 1, 2015
Messages
31
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
8
Activity points
350
Well Altium has the option to make a pad rounded rectangle but for multi-layer it removes that option and only allows for a slot meaning the sides will always be a semi-circle and i require tighter radius corners.
 

FvM

Super Moderator
Staff member
Joined
Jan 22, 2008
Messages
46,754
Helped
13,878
Reputation
28,004
Reaction score
12,519
Trophy points
1,393
Location
Bochum, Germany
Activity points
272,878
Think of the non plated hole as a board cutout. There are no limitations for it, except for available milling tools. If you want a radius below e.g. 0.5 mm, clear with the PCB house first.
 

TnF

Junior Member level 3
Joined
Mar 1, 2015
Messages
31
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
8
Activity points
350
Yes i know the limitations of the pcb house, they are just gonna route the pcb to the desired cutout. But i can't draw it:/ Board cutout only allows for a polygon to be drawn..no arcs

ok i think i found a way: board cutout and use shift+space to change mode to 90 degree arc.
However i would much rather prefer to have it as a footprint which is a shame
 
Last edited:

FvM

Super Moderator
Staff member
Joined
Jan 22, 2008
Messages
46,754
Helped
13,878
Reputation
28,004
Reaction score
12,519
Trophy points
1,393
Location
Bochum, Germany
Activity points
272,878
Polygon can include arcs. I guess, you just haven't found how to draw it.

I don't specifically know with Altium, but all quality PCB tools that I know can include PCB contours in a footprint.
 

TnF

Junior Member level 3
Joined
Mar 1, 2015
Messages
31
Helped
1
Reputation
2
Reaction score
1
Trophy points
8
Activity points
350
Polygon can include arcs. I guess, you just haven't found how to draw it.

I don't specifically know with Altium, but all quality PCB tools that I know can include PCB contours in a footprint.
well i dove deeper and indeed there is a way: You go to the footprint editor and you place a polygon poor cutout, and then set it to board cutout. If you use shift+space you can change drawing modes and let you put an arc as well :)
 
  • Like
Reactions: FvM

    FvM

    points: 2
    Helpful Answer Positive Rating

BigBoss

Advanced Member level 5
Joined
Nov 17, 2001
Messages
4,698
Helped
1,423
Reputation
2,844
Reaction score
1,288
Trophy points
1,393
Location
Turkey
Activity points
28,402
A hint... Place a SMD Square with Rounded Corners then place a Donut on it with a Drill Diameter smaller than Inner Circle ..
 

Status
Not open for further replies.
Toggle Sidebar

Part and Inventory Search


Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Sponsor

Design Fast


×
Top