Welcome to EDAboard.com

Welcome to our site! EDAboard.com is an international Electronic Discussion Forum focused on EDA software, circuits, schematics, books, theory, papers, asic, pld, 8051, DSP, Network, RF, Analog Design, PCB, Service Manuals... and a whole lot more! To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

Register Log in

[SOLVED] Ansys HFSS unexpected internal software error

Status
Not open for further replies.

Iktech

Newbie level 4
Joined
Jun 2, 2016
Messages
6
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1
Activity points
60
Hi all,
I am trying to simulate a Vivaldi antenna and I keep getting the following error:

HFSSDesign1 (DrivenTerminal)
[error] Definition Mesh, process mesh3d : Unexpected internal software error code -1073741819 with module id 0. (11:33:46 AM Jun 02, 2016)
[error] Simulation completed with execution error on server: Local Machine. (11:33:46 AM Jun 02, 2016).

Do you guys have any idea what it means? I have uploaded the file as an attachment.

Thanks in anticipation
 

Attachments


PlanarMetamaterials

Advanced Member level 4
Joined
Jun 13, 2012
Messages
1,102
Helped
314
Reputation
628
Reaction score
301
Trophy points
1,363
Location
Edmonton, Canada
Activity points
7,242
Hi Iktech,

The simulation runs fine for me, solving the adaptive passes and performing the frequency sweep. You may be low on memory/disk space.
 
  • Like
Reactions: Iktech

    Iktech

    points: 2
    Helpful Answer Positive Rating

Iktech

Newbie level 4
Joined
Jun 2, 2016
Messages
6
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1
Activity points
60
Thanks PlanarMetamaterials for the prompt reply but any suggestions on how to tweak the meshing to reduce memory requirements?
 

PlanarMetamaterials

Advanced Member level 4
Joined
Jun 13, 2012
Messages
1,102
Helped
314
Reputation
628
Reaction score
301
Trophy points
1,363
Location
Edmonton, Canada
Activity points
7,242
Not really. I don't think it should be a very demanding simulation, a few Gb at most. Does it do any adaptive passes at all for you?
 
  • Like
Reactions: Iktech

    Iktech

    points: 2
    Helpful Answer Positive Rating

Iktech

Newbie level 4
Joined
Jun 2, 2016
Messages
6
Helped
0
Reputation
0
Reaction score
0
Trophy points
1
Activity points
60
Hi PlanarMetamaterials, I have been able to isolate the problem. The error occurs when I try to use PML boundary with classic meshing but the simulation works with TAU meshing. However, I read some where that classic meshing should be used when the model contains thin surfaces hence, I am suspicious of the results obtained with TAU meshing.
 

PlanarMetamaterials

Advanced Member level 4
Joined
Jun 13, 2012
Messages
1,102
Helped
314
Reputation
628
Reaction score
301
Trophy points
1,363
Location
Edmonton, Canada
Activity points
7,242
I doubt it would make much of a difference, but you could always check by using volumetric conductors. It shouldn't impact simulation time much.
 
  • Like
Reactions: Iktech

    Iktech

    points: 2
    Helpful Answer Positive Rating
Status
Not open for further replies.
Toggle Sidebar

Part and Inventory Search

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Top