+ Post New Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Newbie level 1
    Points: 129, Level: 1

    Join Date
    Jun 2019
    Location
    Erina NSW
    Posts
    7
    Helped
    0 / 0
    Points
    129
    Level
    1

    Windows 7: Headset Sound In Not Working w/ Skype

    Hi!

    I have an HP Pavillion HPE (h8-1380t) running Windows 7 Pro (64-bit) and I have a headset plugged to the top of the computer. FYI, on the top, the computer there are 4 ports: headset out, headset in (mic), and 2 USB ports. Here's what is happening:

    a – I can listen to YouTube videos.

    b – When I use Skype, my voice is herd (i.e., the mic works) but I do not hear anything.

    I tested the speakers using Tools > Options > Audio Settings > Speakers (which is set to Communications Headphones, IDT High Def..., Auto Volume) and I hear the sound.

    What's wrong?

    Thank you!

    •   AltAdvertisement

        
       

  2. #2
    Super Moderator
    Points: 53,103, Level: 56

    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Minneapolis, Minnesota, USA
    Posts
    12,983
    Helped
    2585 / 2585
    Points
    53,103
    Level
    56

    Re: Windows 7: Headset Sound In Not Working w/ Skype

    Can you tell if Skype receives the sender's audio?

    Does Skype have its own setting (apart from your Sound control panel) to choose speaker, or HDMI, or headphones?



    •   AltAdvertisement

        
       

  3. #3
    Newbie level 3
    Points: 28, Level: 1
    Isabella020's Avatar
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    islamabad
    Posts
    3
    Helped
    0 / 0
    Points
    28
    Level
    1

    Re: Windows 7: Headset Sound In Not Working w/ Skype

    Quote Originally Posted by victorjohn9211 View Post
    Hi!

    I have an HP Pavillion HPE (h8-1380t) running Windows 7 Pro (64-bit) and I have a headset plugged to the top of the computer. FYI, on the top, the computer there are 4 ports: headset out, headset in (mic), and 2 USB ports. Here's what is happening:

    a – I can listen to YouTube videos.

    b – When I use Skype, my voice is herd (i.e., the mic works) but I do not hear anything.

    I tested the speakers using Tools > Options > Audio Settings > Speakers (which is set to Communications Headphones, IDT High Def..., Auto Volume) and I hear the sound.

    What's wrong?

    Thank you!
    update skype version use new skype version if you use new go to setting and change the auto option if you face problem Skype suggested to uninstall and, then, re-install Skype, which I did. But, the problem is still there.



--[[ ]]--