+ Post New Thread
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Newbie level 1
    Points: 15, Level: 1

    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    1
    Helped
    0 / 0
    Points
    15
    Level
    1

    Nand gate using bsim-cmg

    i'm new to hspice and trying to simulate nand2 gate using bsim-cmg.
    here's my code:

    Code:
    *Sample netlist for BSIM-MG 
    
    *nand
    .option abstol=1e-6 reltol=1e-6 post ingold
    
    
    .hdl "bsimcmg.va"
    
    .include "modelcard.nmos"
    
    .include "modelcard.pmos"
    but i'm getting this error:

    **error** model name pmos1 in the element 0:m1 is not defined.

    **error** model name nmos1 in the element 0:m3 is not defined.

    **error** model name nmos1 in the element 0:m4 is not defined.


    * --- Voltage Sources ---

    vdd supply 0 dc=1.0

    va a 0 dc=0.5 AC=0,0 PULSE(0 0.5 0n 0.1n 0.1n 5n 10n)

    vb b 0 dc=0.5 AC=0,0 PULSE(0 0.5 0n 0.1n 0.1n 5n 10n)

    M1 out a supply b pmos1 TFIN=15n L=34n NFIN=2 ASEO=1.5e-14 ADEO=1.5e-14 NRS=1 NRD=1

    M3 out b mid1 b nmos1 TFIN=15n L=34n NFIN=2 ASEO=1.5e-14 ADEO=1.5e-14 NRS=1 NRD=1

    M4 mid1 a 0 a nmos1 TFIN=15n L=34n NFIN=2 ASEO=1.5e-14 ADEO=1.5e-14 NRS=1 NRD=1

    * --- Transient Analysis ---

    .tran 10n 50n

    .print tran v(a) v(b) v(out)

    .end

    •   AltAdvertisement

        
       

  2. #2
    Super Moderator
    Points: 51,748, Level: 55
    Achievements:
    7 years registered
    erikl's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Germany
    Posts
    8,080
    Helped
    2657 / 2657
    Points
    51,748
    Level
    55

    Re: Nand gate using bsim-cmg

    Quote Originally Posted by neku View Post
    **error** model name pmos1 in the element 0:m1 is not defined.

    **error** model name nmos1 in the element 0:m3 is not defined.

    **error** model name nmos1 in the element 0:m4 is not defined.
    Either hspice didn't find the .include "modelcard.xmos" modelcards, or
    these modelcards do not contain the therein used nmos1 respectively pmos1 models.



--[[ ]]--