+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Member level 3
    Points: 2,593, Level: 11
    Achievements:
    7 years registered

    Join Date
    May 2007
    Location
    Germany
    Posts
    57
    Helped
    3 / 3
    Points
    2,593
    Level
    11

    ModelSim is not reporting errors properly

    Hi,
    I am using ModelSim 18.1 for the simulation of my designs. Now the problem is I have some fairly obvious mistakes, and upon compile, ModelSim is skipping them and is not reporting the errors.

    For example, I have a Verilog module like this:

    Code:
    module a_module(a,b,c,d);
    I am instantiating this module like that:

    Code:
    a_module a_module_inst( .e(...),  .b(...),  .c(...),  .d(...));
    In the port list above, e I/O is obviously not the part of original module. But ModelSim is compiling it properly.

    Is there any option that I should choose to make ModelSim report errors?

    •   AltAdvertisement

        
       

  2. #2
    Advanced Member level 1
    Points: 2,263, Level: 11

    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    416
    Helped
    107 / 107
    Points
    2,263
    Level
    11

    Re: ModelSim is not reporting errors properly

    did a different error show up a few lines later?
    sometimes the error found is not the syntax error you're talking about, but an error as a result of the syntax error.



    •   AltAdvertisement

        
       

  3. #3
    Member level 3
    Points: 2,593, Level: 11
    Achievements:
    7 years registered

    Join Date
    May 2007
    Location
    Germany
    Posts
    57
    Helped
    3 / 3
    Points
    2,593
    Level
    11

    Re: ModelSim is not reporting errors properly

    Quote Originally Posted by wwfeldman View Post
    did a different error show up a few lines later?
    No, nothing appeared. Basically it is compiling without any error. I don't know why its not detecting errors. It is detecting some other errors, though.



    •   AltAdvertisement

        
       

  4. #4
    Super Moderator
    Points: 261,349, Level: 100
    Awards:
    1st Helpful Member

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bochum, Germany
    Posts
    45,667
    Helped
    13881 / 13881
    Points
    261,349
    Level
    100

    Re: ModelSim is not reporting errors properly

    Modules are compiled separately, the error will pop up when you simulate (.e.g module "not bound" error). That's how the simulator works. There will be surely an error message, just read the simulation log thoroughly.


    1 members found this post helpful.

  5. #5
    Member level 3
    Points: 2,593, Level: 11
    Achievements:
    7 years registered

    Join Date
    May 2007
    Location
    Germany
    Posts
    57
    Helped
    3 / 3
    Points
    2,593
    Level
    11

    Re: ModelSim is not reporting errors properly

    Quote Originally Posted by FvM View Post
    Modules are compiled separately, the error will pop up when you simulate (.e.g module "not bound" error). That's how the simulator works. There will be surely an error message, just read the simulation log thoroughly.
    You are right. When codes simulated, it gave an error. Thanks.



--[[ ]]--