+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Newbie level 3
    Points: 74, Level: 1
    Guns29's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Posts
    3
    Helped
    0 / 0
    Points
    74
    Level
    1

    PLC software for network access

    Hello!
    I ask for help to solve the problem that happened in our factory.
    We brought new equipment for the job, it is automated. we will use with PLC as one of its main components. Since PLC is controlling an industrial machine as a stand-alone computer.
    And the fact that connect it remotely using the server architecture, which is part of the SCADA system.
    In this case, they are controlled by the SCADA and HMI software packages running on the servers.
    What software can I do with it?

    •   AltAdvertisment

        
       

  2. #2
    Super Moderator
    Points: 252,712, Level: 100
    Awards:
    1st Helpful Member

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bochum, Germany
    Posts
    44,020
    Helped
    13391 / 13391
    Points
    252,712
    Level
    100

    Re: PLC software for network access

    Most PLC systems have either built-in or optional network interfaces and provide different protocols as server or client.

    What is your PLC system, what want you exactly to achieve?



    •   AltAdvertisment

        
       

  3. #3
    Full Member level 5
    Points: 1,648, Level: 9

    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    255
    Helped
    41 / 41
    Points
    1,648
    Level
    9

    Re: PLC software for network access

    Hi,

    Every PLC system has a unique software that runs it. Softwares are not interchangeable between PLC systems by different manufacturers. So you have to have the software that runs the PLC that you have.

    If we know the brand of PLC (and the model) then we can advise accordingly.
    Last edited by Akanimo; 16th January 2019 at 17:48.
    -------------
    --Akanimo.



    •   AltAdvertisment

        
       

  4. #4
    Newbie level 3
    Points: 74, Level: 1
    Guns29's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Posts
    3
    Helped
    0 / 0
    Points
    74
    Level
    1

    Re: PLC software for network access

    Hello to all who answered. I apologize that I described the problem so ridiculously, I did not know what I was doing in a panic. We have at the plant are machines running PLC system. Coming expansion and increase technology and I was instructed to configure the network to receive data from all the PLC systems remotely on one computer and manage data. Since the monitoring and reception of data in parallel will occur in another country.
    What method can I solve this?



  5. #5
    Super Moderator
    Points: 70,792, Level: 64
    Achievements:
    7 years registered
    Awards:
    Most Frequent Poster 3rd Helpful Member

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    14,484
    Helped
    3295 / 3295
    Points
    70,792
    Level
    64

    Re: PLC software for network access

    Hi,

    I wonder: did you read post#2 and post#3?

    Klaus
    Please don´t contact me via PM, because there is no time to respond to them. No friend requests. Thank you.



    •   AltAdvertisment

        
       

  6. #6
    Junior Member level 1
    Points: 1,919, Level: 10
    Achievements:
    7 years registered

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Mandalay
    Posts
    16
    Helped
    0 / 0
    Points
    1,919
    Level
    10

    Re: PLC software for network access

    Modbus ,RS 485 and later plc use profinet



--[[ ]]--