+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Newbie level 3
    Points: 227, Level: 2

    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    3
    Helped
    0 / 0
    Points
    227
    Level
    2

    Help needed to enable Auto Route in Orcad Layout 16.0

    Hi Twinkle,
    Have you found how to enable the auto route function in orcad layout 16??
    If yes then please let me know..

    •   AltAdvertisement

        
       

  2. #2
    Junior Member level 1
    Points: 455, Level: 4

    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    19
    Helped
    1 / 1
    Points
    455
    Level
    4

    Re: Help needed to enable Auto Route in Orcad Layout 16.0

    You can find the auto route function in the menu:

    Route -> PCB router -> Route Automatic



  3. #3
    Newbie level 3
    Points: 227, Level: 2

    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    3
    Helped
    0 / 0
    Points
    227
    Level
    2

    Re: Help needed to enable Auto Route in Orcad Layout 16.0

    Quote Originally Posted by carmeloA View Post
    You can find the auto route function in the menu:

    Route -> PCB router -> Route Automatic
    Click image for larger version. 

Name:	as.PNG 
Views:	8 
Size:	179.7 KB 
ID:	147527




    Hi CarmeloA,
    As I am using orcad 16 layout Engineer Edition for layout..as shown in image how to highlight the autoroute portion.



    •   AltAdvertisement

        
       

  4. #4
    Newbie level 3
    Points: 227, Level: 2

    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    3
    Helped
    0 / 0
    Points
    227
    Level
    2

    Re: Help needed to enable Auto Route in Orcad Layout 16.0

    Hi CarmeloA,
    As I am using orcad 16 layout Engineer Edition for layout..as shown in image how to highlight the autoroute portion.

    Click image for larger version. 

Name:	as.PNG 
Views:	1 
Size:	179.7 KB 
ID:	147528



  5. #5
    Advanced Member level 5
    Points: 30,418, Level: 42
    BigBoss's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Turkey
    Posts
    4,459
    Helped
    1340 / 1340
    Points
    30,418
    Level
    42

    Re: Help needed to enable Auto Route in Orcad Layout 16.0

    You don't have the license..



    •   AltAdvertisement

        
       

  6. #6
    Junior Member level 1
    Points: 455, Level: 4

    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    19
    Helped
    1 / 1
    Points
    455
    Level
    4

    Re: Help needed to enable Auto Route in Orcad Layout 16.0

    You need an OrCAD PCB Designer Professional license in order to get the autoroute enable as BigBoss sad.



  7. #7
    Advanced Member level 3
    Points: 9,635, Level: 23
    cyberrat's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    In the sewers of the U.K.
    Posts
    889
    Helped
    85 / 85
    Points
    9,635
    Level
    23

    Re: Help needed to enable Auto Route in Orcad Layout 16.0

    And for that small a board - you would be better doing it manually - autorouting never ends well. :)
    Please do not PM me questions that are better asked in the PCB forum :)



--[[ ]]--