+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Newbie level 3
    Points: 136, Level: 1

    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    3
    Helped
    0 / 0
    Points
    136
    Level
    1

    I need your help in one SMPS problem

    Hi gents
    I need your help in one SMPS problem
    It is rectifier module supply 48V/50A for telecom equipment and the issue as below:

    when I powered on the SMPS there is a 48V for seconds then output decreases gradually till reach Zero.

    I isolate the switching transformer and run the voltage test method all the primary volts are OK and when connect the transformer problem happen again, which part suspected to be faulty

    The PWM IC is UCC3895DW
    The Off-Line SMPS Current Mode Controller is 2A280Z
    The shottcky diode is V30200C
    The optoisolator is A6N137

    •   AltAdvertisement

        
       

  2. #2
    Advanced Member level 5
    Points: 32,919, Level: 44
    Achievements:
    7 years registered

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    cambridge
    Posts
    6,848
    Helped
    496 / 496
    Points
    32,919
    Level
    44

    Re: I need your help in one SMPS problem

    overload on output?


    1 members found this post helpful.

  3. #3
    Advanced Member level 5
    Points: 25,337, Level: 38

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Southampton and holiday cottage in Wensleydale (UK)
    Posts
    4,863
    Helped
    1315 / 1315
    Points
    25,337
    Level
    38

    Re: I need your help in one SMPS problem

    Seconds? Eh, not a catastrophic voltage over load then? Some sneak leakage/discharge path? does anything get warm/ hot?
    Frank


    1 members found this post helpful.

    •   AltAdvertisement

        
       

  4. #4
    Advanced Member level 5
    Points: 17,223, Level: 31
    Achievements:
    7 years registered

    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    3,147
    Helped
    777 / 777
    Points
    17,223
    Level
    31

    Re: I need your help in one SMPS problem

    Quote Originally Posted by MohamedRagab View Post
    when I powered on the SMPS there is a 48V for seconds then output decreases gradually till reach Zero.
    Check:

    1. What is the load (if connected)
    2. What is the output filter cap (value)
    3. Can you estimate the voltage decay time constant?
    4. Does it work without load?


    1 members found this post helpful.

  5. #5
    Newbie level 3
    Points: 136, Level: 1

    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    3
    Helped
    0 / 0
    Points
    136
    Level
    1

    Re: I need your help in one SMPS problem

    hi
    1-load not connected (load is 50A/48V DC) and module power is 3000W
    2- output filter cap is 63V/470MF
    3- the estimated decay time for volt to reach Zero is 4Sec
    4- no it doesn't work without load



  6. #6
    Junior Member level 3
    Points: 179, Level: 2

    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Shanghai, China
    Posts
    25
    Helped
    2 / 2
    Points
    179
    Level
    2

    Re: I need your help in one SMPS problem

    1) you can connect a small load for example, 48ohm and then try to start the SMPS.
    2) Check the start process if the output voltage would reach your setting.
    3) run some time if the output voltage would be stable at your setting and check if there is any component hot.
    4) increase your load slowly and check if there is any component hot.
    5) Monitor the current signal of the primary winding and check if there is any over current.

    good luck.


    1 members found this post helpful.

    •   AltAdvertisement

        
       

  7. #7
    Advanced Member level 5
    Points: 17,223, Level: 31
    Achievements:
    7 years registered

    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    3,147
    Helped
    777 / 777
    Points
    17,223
    Level
    31

    Re: I need your help in one SMPS problem

    Perhaps something is getting overheated and shutting down the SMPS? In particular, does it work with reduced load?



--[[ ]]--