+ Post New Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Advanced Member level 1
    Points: 2,975, Level: 12

    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    467
    Helped
    3 / 3
    Points
    2,975
    Level
    12

    L293D Motor Runs at low Voltage

    Hi all,
    I need a small help regarding L293D.
    I am making a small project using L293D. Bo motor which hardly consumes 60ma at 5v.
    i am powering my L293D using a step up circuit 3.7V to 5V from 3.7v li-ion battery.
    output current from step up circuit is 200ma which is not a issue.
    my problem is the motor voltage pin no 8 shows me 5.12v. when i drive my motor the voltage accross shows me only 3.00v... due to which the motor drives very slow.
    can anybody please help why this happen....
    Circuit diagram attahced...

    •   AltAdvertisement

        
       

  2. #2
    Advanced Member level 3
    Points: 3,996, Level: 14

    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    773
    Helped
    142 / 142
    Points
    3,996
    Level
    14

    Re: L293D Motor Runs at low Voltage

    Battery - pin, Steup Circuit - pin, L293D GND pin and 8052 GND pin all should be connected to same GND.



    •   AltAdvertisement

        
       

  3. #3
    Advanced Member level 1
    Points: 2,975, Level: 12

    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    467
    Helped
    3 / 3
    Points
    2,975
    Level
    12

    Re: L293D Motor Runs at low Voltage

    Quote Originally Posted by pic.programmer View Post
    Battery - pin, Steup Circuit - pin, L293D GND pin and 8052 GND pin all should be connected to same GND.
    Thanks....
    I have even checked that....
    ground pins of all the components.... battery, stepup circuit, L293D, 89S52, are connected to same ground.... but then too i have having the same problem....



--[[ ]]--