+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Full Member level 5
    Points: 1,921, Level: 10

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Hubli(INDIA)
    Posts
    247
    Helped
    42 / 42
    Points
    1,921
    Level
    10

    Problem in MSP430 compiler?

    i am using IAR for MSP430 V5.20
    while debugging the code without downloading , getting some errors

    flash error: illegal opcode found in address 0x0;
    and

    Fri Mar 04 14:38:58 2011: Download complete.
    Fri Mar 04 14:38:58 2011: Loaded debugee: D:\EDK\MSP430\t4\Debug\Exe\v1.d43
    Fri Mar 04 14:38:58 2011: Target reset
    Fri Mar 04 14:38:58 2011: Note! The debug session was started without downloading any code.

    Fri Mar 04 14:38:58 2011: There was 1 warning during the initialization of the debugging session.
    Fri Mar 04 14:40:04 2011: User error: Illegal opcode found on address 0x0
    Fri Mar 04 14:40:04 2011: Unable to execute: driver error.

    any one tell me how to minimize these errors

    •   AltAdvertisement

        
       

  2. #2
    Advanced Member level 3
    Points: 7,585, Level: 20

    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    759
    Helped
    114 / 114
    Points
    7,585
    Level
    20

    Re: Problem in MSP430 compiler?

    To me it appears that your download cable is not working!! Have you installed right drivers and configured IAR accordingly?


    1 members found this post helpful.

    •   AltAdvertisement

        
       

  3. #3
    Full Member level 5
    Points: 1,921, Level: 10

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Hubli(INDIA)
    Posts
    247
    Helped
    42 / 42
    Points
    1,921
    Level
    10

    Re: Problem in MSP430 compiler?

    i created the new project -> c ->main ->OK(pressed)
    and created that project in an folder thats it...

    and by default C compiler is configured ..
    please tell me this is fine or is their anything to configure more?

    ---------- Post added at 10:45 ---------- Previous post was at 10:37 ----------

    if there is any configuration please tell me where i need to configure?

    ---------- Post added at 11:32 ---------- Previous post was at 10:45 ----------

    While clicking on "rebuild all" option i am not getting any error..

    ---------- Post added at 11:32 ---------- Previous post was at 11:32 ----------

    and program is not dumping to the target board
    can any one tell me where i am going wrong?
    Last edited by Embedded Partner; 4th March 2011 at 11:55.



    •   AltAdvertisement

        
       

  4. #4
    Full Member level 5
    Points: 1,921, Level: 10

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Hubli(INDIA)
    Posts
    247
    Helped
    42 / 42
    Points
    1,921
    Level
    10

    Re: Problem in MSP430 compiler?

    what may be the reason behind this error(after clicking on the debug without downloading option)?
    "illegal opcode found in address 0x0"



  5. #5
    Advanced Member level 4
    Points: 11,875, Level: 26
    bobcat1's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    1,288
    Helped
    99 / 99
    Points
    11,875
    Level
    26

    Re: Problem in MSP430 compiler?

    Hi

    It just might be a compiler error - try to upgrade the compiler to the latest version

    All the best

    Bobi


    1 members found this post helpful.

    •   AltAdvertisement

        
       

  6. #6
    Full Member level 5
    Points: 1,921, Level: 10

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Hubli(INDIA)
    Posts
    247
    Helped
    42 / 42
    Points
    1,921
    Level
    10

    Re: Problem in MSP430 compiler?

    yes it was compiler error,,,, thank you

    one more doubt
    is their any configuration for selecting Parallel port in IAR IDE?

    ---------- Post added at 14:14 ---------- Previous post was at 14:13 ----------

    because when i use serial port for downloading , i was not selected any port in that IDE

    ---------- Post added at 14:16 ---------- Previous post was at 14:14 ----------

    please tell me how to configure IAR IDE for parallel port or for Serial Port?
    YOUR EMBEDDED PARTNER



  7. #7
    Full Member level 5
    Points: 1,921, Level: 10

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Hubli(INDIA)
    Posts
    247
    Helped
    42 / 42
    Points
    1,921
    Level
    10

    Re: Problem in MSP430 compiler?

    i got to know... there is some problem with the compiler.... now the options are available
    but
    again there is some problem wiwth JTAJ
    I dont have the driver for MSP430 parallel to FRC JTAG
    YOUR EMBEDDED PARTNER



  8. #8
    Full Member level 5
    Points: 1,921, Level: 10

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Hubli(INDIA)
    Posts
    247
    Helped
    42 / 42
    Points
    1,921
    Level
    10

    Re: Problem in MSP430 compiler?

    thanl for all there was some problem with the hardware ...
    its solved...
    and now i am going for the MSP430F5438IPZ controller,
    i have one doubt in that that is i am using 16Mhz of 2 crystals but in the TI website they are mentioned that need to use 32KHz .... is their any problem if i use 16Mhz?
    Last edited by Embedded Partner; 10th March 2011 at 06:18.
    YOUR EMBEDDED PARTNER



--[[ ]]--