+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Newbie level 5
    Points: 1,971, Level: 10
    Achievements:
    7 years registered
    kapil kumar rajput's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    India
    Posts
    8
    Helped
    0 / 0
    Points
    1,971
    Level
    10

    monte carlo simulation cadence

    Dear members!
    I am using Virtuoso ADE XL(7.1.2)Schematic editor & facing lot of problems in running the simulations like corner and Monte-Carlo.Basically and not getting the proper documentation for these problem.I min i want to get some examples in which i can properly simulate a simple circuit from schematic to corner & Monte Carlo simulation.Please somebody provide me documentation or any link by which i can do it once properly as the documentation provided by cadence is very much confusing.Send some file or link on my mail id kapilrjpt@gmail.com
    waiting for your response
    kapil

    •   AltAdvertisement

        
       

  2. #2
    Member level 4
    Points: 1,683, Level: 9

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    70
    Helped
    6 / 6
    Points
    1,683
    Level
    9

    monte carlo cadence

    contact ankur kumar rajput regarding this


    2 members found this post helpful.

    •   AltAdvertisement

        
       

  3. #3
    Member level 1
    Points: 1,473, Level: 8

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    38
    Helped
    1 / 1
    Points
    1,473
    Level
    8

    monte carlo simulation in cadence

    i also need monte carlo simulation for opamp input offset voltage example.

    anyone can give a link or send an example ?
    3x.

    bgang.chen@gmail.com


    1 members found this post helpful.

    •   AltAdvertisement

        
       

  4. #4
    Member level 2
    Points: 1,874, Level: 10
    Achievements:
    7 years registered

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Vietnam
    Posts
    43
    Helped
    5 / 5
    Points
    1,874
    Level
    10

    Re: Corner & Monte-Carlo simulation in Cadence

    Hi eegchen and kapil kumar rajput,

    Did you solve your issue?

    Thanks,

    TDF.


    1 members found this post helpful.

  5. #5
    Super Moderator
    Points: 51,877, Level: 55
    Achievements:
    7 years registered
    erikl's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Germany
    Posts
    8,090
    Helped
    2666 / 2666
    Points
    51,877
    Level
    55

    Re: Corner & Monte-Carlo simulation in Cadence

    Perhaps this tutorial can be helpful?
    Cadence_Monte_Carlo_simulation_tutorial.pdf


    7 members found this post helpful.

  6. #6
    Member level 2
    Points: 1,874, Level: 10
    Achievements:
    7 years registered

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Vietnam
    Posts
    43
    Helped
    5 / 5
    Points
    1,874
    Level
    10

    Re: Corner & Monte-Carlo simulation in Cadence

    Hi Erikl,

    The enclose is very useful,

    Thanks you,

    TDF


    1 members found this post helpful.

    •   AltAdvertisement

        
       

  7. #7
    Full Member level 3
    Points: 1,825, Level: 9

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    AZ
    Posts
    162
    Helped
    12 / 12
    Points
    1,825
    Level
    9

    Re: Corner & Monte-Carlo simulation in Cadence

    Hello all,

    Help needed in Monte Carlo

    I am using Cadence 6.1 Virtuoso for my analysis.

    I followed the help of ADExL and tried to run Monte Carlo following the steps provided. I am able to run the simulation, but it doesn’t seem to be giving results. These are the steps I follow,

    1. Setting up Data View, specifying simulator, types of analysis.
    2. Setting up Corner cases of interest.
    3. Defining Monte Carlo sampling, number of samples, method of analysis (process and mismatch), etc etc.

    However, after it completes the analysis, when I plot the results, they are all identical overlapping waveforms (Which I don’t think is true), also, when I specify specs to compare with in output setup, it says none results pass (again, not true, coz for test case I am keeping very low value specs which I expect to pass in all cases!)

    So, I think I am missing something that causes this faulty results.

    Can anyone guide me if something is wrong, if not, can anyone quickly walk me through the procedure?



  8. #8
    Full Member level 3
    Points: 1,825, Level: 9

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    AZ
    Posts
    162
    Helped
    12 / 12
    Points
    1,825
    Level
    9

    Re: Corner & Monte-Carlo simulation in Cadence

    A quick update. it looks like i was not using statistical variation models for that. then i changed the model files and did it again. now this time i am using models with statistical variation. however, it runs pretty well in Nominal corner, but when i simulate other corners like SS/FF - irrespective of whether i select nominal corner or not to be considered for the analysis, it says the simulation did not pass nominal corner analysis. now i do not know where am i going wrong.
    any directions?



--[[ ]]--