+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 35
  1. #1
    Newbie level 5
    Points: 919, Level: 6

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    9
    Helped
    0 / 0
    Points
    919
    Level
    6

    pdp deact

    hi
    i am using SIM300 GPRS modem.
    I want to see which types of data receive in hyper terminal when we open www.google.com or any other site in hyper terminal with the help of GPRS modem (AT commands). I know we can’t see that data in html format but we can see that data in hexadecimal format (in character because %c is returned). I don’t want open any site with the help internet explorer. If you have any idea about this problem. Then please give me proper solution for this.


    Thanking you

  2. #2
    Member level 4
    Points: 2,257, Level: 11

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    78
    Helped
    2 / 2
    Points
    2,257
    Level
    11

    state: pdp deact

    Hi Avinash,

    I am trying to do the same thing.I want to see if I can get any responses for HTTP commands like GET, POST etc. Thus far I am not able to.

    Did you get any results so far ?

    HTHFY.



  3. #3
    Member level 4
    Points: 2,257, Level: 11

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    78
    Helped
    2 / 2
    Points
    2,257
    Level
    11

    +pdp: deact

    Hi Avinash,

    In the remote chance that you are seeing this thread :).
    I am able to get the data from a random site like www.google.com for HTTP commands like GET.
    They will obviously appear in the ASCII form with all the HTML tags in a hyperterminal type environment.
    What you need to do is get the dialog prompt with AT+CIPSEND.
    Then send the HTTP query.
    Then send ^J twice followed by usual ^Z.
    This will get you the data. I hope this is what you were asking for.

    Regards
    Thomas



  4. #4
    Newbie level 5
    Points: 972, Level: 7

    Join Date
    May 2008
    Posts
    9
    Helped
    4 / 4
    Points
    972
    Level
    7

    sim300 gprs

    Hi Thomas,

    Even i am trying to do as Avinash is trying and i could able to get response using GET command using ^j twice before ^z.
    But as per SIM300 no where it is mention to use ^j and even in HTTP protocol document it is mentioned as.

    GET /pub/WWW/TheProject.html HTTP/1.1
    Host: www.w3.org

    Even i used Wireshark sniffer and able to see the format of GET command. Each line ends with \r\n.

    Regards
    Vishnu



  5. #5
    FvM
    FvM is offline
    Super Moderator
    Points: 170,423, Level: 98
    Awards:
    1st Helpful Member

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bochum, Germany
    Posts
    27,062
    Helped
    8384 / 8384
    Points
    170,423
    Level
    98

    how we know the sim signal strength+ at+csq

    ^j by the way is LF or \n while ^m is CR or \r (^ means press CTRL key)


    1 members found this post helpful.

  6. #6
    Member level 4
    Points: 2,257, Level: 11

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    78
    Helped
    2 / 2
    Points
    2,257
    Level
    11

    ip initial sim300

    Hi Vishnu,

    Glad it was helpful to you.


    1 members found this post helpful.

  7. #7
    Newbie level 5
    Points: 972, Level: 7

    Join Date
    May 2008
    Posts
    9
    Helped
    4 / 4
    Points
    972
    Level
    7

    sim300 gprs modem

    Hi,

    These are the steps i followed to get "preference settings" from Google.

    1.
    at+cipstart=”TCP”,”72.14.215.99”,”80”
    OK

    CONNECT OK
    at+cipsend
    > GET /preferences?hl=en HTTP/1.1^m^j
    Host: www.google.co.in^m^j^m^j^z

    SEND OK

    or

    2.
    at+cipstart="TCP","72.14.215.99","80"

    OK

    CONNECT OK
    at+cipsend
    > GET http://www.google.co.in/preferences?hl=en HTTP/1.1^m^j^m^j^z

    SEND OK

    I could able to check by capturing in Hyperterminal and pasting same in textpad or notepad and renaming file to .html. I could able to see most of the contents.
    Even i tryied for some othe random servers and i could able to see most of the content.

    Added after 3 minutes:

    Hi,

    Similarly i want to post data on to web server using POST command from Hyperterminal. Please help how to send

    Regards
    Vishnu

    Added after 7 minutes:

    Hi,

    Similarly i want to post data on to web server using POST command from Hyperterminal. Please help how to send

    Regards
    Vishnu


    1 members found this post helpful.

  8. #8
    Full Member level 4
    Points: 3,943, Level: 14

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    194
    Helped
    24 / 24
    Points
    3,943
    Level
    14

    sim300 cache

    HI
    when I use {AT+CIPSTART="TCP","085.185.090.004",8080}

    the module send back me
    {
    OK
    STATE: PDP DEACT
    }

    & for AT+CIPSEND giveback error
    who can tell me what's my fault

    tanx



  9. #9
    Newbie level 5
    Points: 972, Level: 7

    Join Date
    May 2008
    Posts
    9
    Helped
    4 / 4
    Points
    972
    Level
    7

    sim300 hyperterminal

    Hi,

    First check the initial Status by issuing +CIPSTATUS. It should be in IP INITIAL state. If not issue +CIPCLOSE or +CIPSHUT.

    After that initialize APN using +CGDCONT and +CSTT. Make sure APN is initialized in both +CGDCONT and +CSTT before establishing connection. Now againg check the status. If it is not in IP INITIAL state issue +CIPCLOSE or +CIPSHUT.

    Since AT+CIPSTART required IP INITIAL status.

    STATE: PDP DEACT is mainly due to APN initilization problem.

    Hope so it will help you.

    Regards
    Vishnu beema



  10. #10
    Newbie level 4
    Points: 841, Level: 6

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    5
    Helped
    0 / 0
    Points
    841
    Level
    6

    pdp: deact

    hello vishnu ,

    actually i also had similar problems with sim 300 .

    can u suggest correct apn values for airtel india ( my gsm carrier ).

    the problem was same as avinash is facing . i wonder if he is trying it out with an airtel connection .

    Also i wud like to tell that my gprs connection works fine on my cell phone with the same access point name i.e. airtelgprs.com .

    i am unable to figure out wat actually is the problem .

    Regards
    Rahul



  11. #11
    Member level 4
    Points: 2,257, Level: 11

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    78
    Helped
    2 / 2
    Points
    2,257
    Level
    11

    +pdp deact

    AT+CGDCONT=1,"IP","airtelgprs.com"$0d
    AT+CSTT="airtelgprs.com","",""$0D
    AT+CDNSCFG="202.56.250.6"$0D

    Worked for me.



  12. #12
    Newbie level 5
    Points: 972, Level: 7

    Join Date
    May 2008
    Posts
    9
    Helped
    4 / 4
    Points
    972
    Level
    7

    sim300 start google

    Hi Rahul,

    I am using airtel gprs and i am able to connect and post the data into web.

    1. check whether GPRS is activated on your SIM.
    2. Check the signal strength on your modem (by at+csq). The value should be more than 25 otherwise it wont connect.
    3. APN is airtelgprs.com

    Regards
    Vishnu


    1 members found this post helpful.

  13. #13
    Newbie level 2
    Points: 773, Level: 6

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    2
    Helped
    0 / 0
    Points
    773
    Level
    6

    sim300 idea gprs setting

    I am trying to acess a site not using its IP, but using its domain name server. I had sucess with the following sequence:

    at+cdnsorip=1
    OK
    at+cdnscfg="211.136.17.107" //IP of DNS of my gprs operator
    OK
    at+cipstart="TCP","www.google.com","80"
    OK

    CONNECT OK

    The question is:

    Is there any way for SIM300 module get automatically the IP of DNS from my gprs operator or I will have to save it in the flash of my microcontroller?

    I am little afraid, because I think that the DSN IP can change and a lot of modens will stop to work.

    Thanks in advance
    Leo



  14. #14
    FvM
    FvM is offline
    Super Moderator
    Points: 170,423, Level: 98
    Awards:
    1st Helpful Member

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bochum, Germany
    Posts
    27,062
    Helped
    8384 / 8384
    Points
    170,423
    Level
    98

    gprs sim300

    DNS address is retrieved during IP configurationj phase of PPP protocol automaticly. You don't have to care for that, if the network is operated in a meaningful way.



  15. #15
    Newbie level 2
    Points: 773, Level: 6

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    2
    Helped
    0 / 0
    Points
    773
    Level
    6

    how can i open my sim on internet

    FvM, you are right when you say that the DNS address is retrived during IP configuration. But, even with this, I HAVE to send the at command "at+cdnscfg" with this magic address and I don't know how to read this retrived DNS address, from module. If I don't send this at command, I will not be able to access using domain name. :(

    I don't understand this behaviour. I have to give to the module an address that the module received by itself during the negotiation!

    Thanks
    Leo



  16. #16
    Newbie level 2
    Points: 987, Level: 7

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    2
    Helped
    0 / 0
    Points
    987
    Level
    7

    saving gprs settings to sim300

    The new version of SIM300 has added the function of fetch DNS automatically. Now you don't need to send "AT+CDNSCFG"
    for 10.0version B16 B17 B18 B19



  17. #17
    Newbie level 2
    Points: 685, Level: 5

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    2
    Helped
    0 / 0
    Points
    685
    Level
    5

    stat pdp deact

    I'm able to receive the data from Google site after following beema's steps. But I'm not able to receive the full information. All I'm getting is initial chunk of around 260 bytes/characters which is the partial header related information. Is there any setting in HyperTerminal or SIM300 I need to change to receive the full data instead of partial data.
    The communicaiton is listed here:

    at+cgdcont=1,"IP","<apn>","",0,0
    OK
    at+cstt="<apn>"
    OK
    at+ciicr
    OK
    at+cifsr
    114.31.156.29
    at+cipstart="TCP","209.85.171.104","80"
    OK
    at+
    CONNECT OK
    cipsend
    > GET http://www.google.co.in/preferences?hl=en HTTP/1.1


    SEND OK
    HTTP/1.0 200 OK
    Cache-Control: private, max-age=0
    Date: Thu, 05 Mar 2009 01:18:13 GMT
    Expires: -1
    Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1
    Set-Cookie: PREF=ID=99c6eb51eddf2b4b:TM=1236215893:LM=12362158 93:S=9n0Ea5R94H0tl
    C9d; expires=Sat, 05-Mar-ţ


    As you can see the information I receive above is partial. Any inputs?



  18. #18
    Newbie level 5
    Points: 972, Level: 7

    Join Date
    May 2008
    Posts
    9
    Helped
    4 / 4
    Points
    972
    Level
    7

    get web page hyper terminal

    To message

    "Enquiry: Re: SIM 300 : open internet site on hyperterminal Mr vishnu..can u please post ur code of sending data through the web using sim300 and hyperterminal.."

    Hi Remith,

    If you see above data i posted, its enough to send or get the data.
    Before any connection make sure the initial status is "IP INITIAL" other wise give AT+CIPSHUT command so that modem will come to "IP INITIAL" status.

    Regards
    beema



  19. #19
    Newbie level 1
    Points: 570, Level: 5

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Christchurch,New Zealand
    Posts
    1
    Helped
    0 / 0
    Points
    570
    Level
    5

    Re: SIM 300 : Can't open internet site on hyperterminal

    I am trying to connect to a server to get data via the GPRS network.
    I can connect and send and the modem says "send ok" but I dont get the data from the site.

    press power off button to clear phone.
    NORMAL POWER DOWN
    press power on button.
    Call Ready
    AT+CGDCONT=1,"IP","WWW.VODAFONE.NET.NZ"$0D

    OK
    AT+CSTT="WWW.VODAFONE.NET.NZ","021678230"$0D

    OK
    AT+CIICR$0D

    OK
    AT+CIFSR$0D

    121.90.172.138
    AT+CIPSTATUS$0D

    OK

    STATE: IP STATUS
    AT+CIPHEAD=1$0D

    OK
    AT+CDNSORIP=0$0D

    OK
    AT+CIPSTART="TCP","74.125.127.100","80"$0D

    OK

    CONNECT OK
    AT+CIPSEND$0D

    > GET http://www.google.co.nz/preferences?hi=en HTTP/1.1$0D
    $0D
    $0D$1A

    SEND OK
    :D
    Where is the data from Google?


    I also tryed this next code, with the code before the at+cipstart not shown.

    AT+CIPSTART="TCP","74.125.127.100","80"

    OK

    CONNECT OK
    AT+CIPSEND

    > GET http://www.google.co.nz/preferences?hi=en HTTP/1.1^M^J
    HOST:WWW.GOOGLE.CO.NZ^M^J^M^J^Z
    $0D
    $0D$1A

    SEND OK
    :D

    Where is the data from Google?


    When I conect to an IP address with a port number using the code below, I get the data streeming in with no problems. See below.

    press power off button.
    NORMAL POWER DOWN
    press power on button.

    Call Ready
    AT+CIPCSGP=1,"WWW.VODAFONE.NET.NZ"$0d

    OK
    AT+CGDCONT=1,"IP","WWW.VODAFONE.NET.NZ","202.124.1 04.43"$0d

    OK
    AT+CIPMODE=1$0d

    OK
    AT+CIPCCFG=3,2,256,1$0d

    OK
    AT+CIPSCONT?$0d

    SHOW APPTCPIP CONTEXT
    +CDNSORIP:0
    +CIPSPRT:1
    +CIPHEAD:0
    +CIPFLP:1
    +CIPSRIP:0
    +CIPCSGP:1
    Gprs Config APN:WWW.VODAFONE.NET.NZ
    Gprs Config UserId:
    Gprs Config Password:
    Gprs Config inactivityTimeout:0
    +CIPDPDP:1
    Detect PDP Inerval:10
    Detect PDP Timer:3
    App Tcpip Mode:1
    Number of Retry:3
    Wait Time:2
    Send Size:256
    esc:1

    OK
    AT+CIPSTART="TCP","202.124.104.43","4002"$0d

    OK

    CONNECT


    Below is the data streeming in.
    A1111111111111111111111111111111111111111111111111 111111111111111111
    22222222222222222222222222222222222222222222222222 222222222222222222
    33333333333333333333333333333333333333333333333333 333333333333333333
    44444444444444444444444444444444444444444444444444 444444444444444444
    55555555555555555555555555555555555555555555555555 555555555555555555

    +++

    OK
    AT+CIPSHUT$0D

    SHUT OK

    Added after 2 hours 58 minutes:

    I am trying to connect to a server to get data via the GPRS network.
    I can connect and send and the modem says "send ok" but I dont get the data from the site.

    press power off button to clear phone.
    NORMAL POWER DOWN
    press power on button.
    Call Ready
    AT+CGDCONT=1,"IP","WWW.VODAFONE.NET.NZ"$0D

    OK
    AT+CSTT="WWW.VODAFONE.NET.NZ","021678230"$0D

    OK
    AT+CIICR$0D

    OK
    AT+CIFSR$0D

    121.90.172.138
    AT+CIPSTATUS$0D

    OK

    STATE: IP STATUS
    AT+CIPHEAD=1$0D

    OK
    AT+CDNSORIP=0$0D

    OK
    AT+CIPSTART="TCP","74.125.127.100","80"$0D

    OK

    CONNECT OK
    AT+CIPSEND$0D

    > GET http://www.google.co.nz/preferences?hi=en HTTP/1.1$0D
    $0D
    $0D$1A

    SEND OK
    :D
    Where is the data from Google?


    I also tryed this next code, with the code before the at+cipstart not shown.

    AT+CIPSTART="TCP","74.125.127.100","80"

    OK

    CONNECT OK
    AT+CIPSEND

    > GET http://www.google.co.nz/preferences?hi=en HTTP/1.1^M^J
    HOST:WWW.GOOGLE.CO.NZ^M^J^M^J^Z
    $0D
    $0D$1A

    SEND OK
    :D

    Where is the data from Google?


    When I conect to an IP address with a port number using the code below, I get the data streeming in with no problems. See below.

    press power off button.
    NORMAL POWER DOWN
    press power on button.

    Call Ready
    AT+CIPCSGP=1,"WWW.VODAFONE.NET.NZ"$0d

    OK
    AT+CGDCONT=1,"IP","WWW.VODAFONE.NET.NZ","202.124.1 04.43"$0d

    OK
    AT+CIPMODE=1$0d

    OK
    AT+CIPCCFG=3,2,256,1$0d

    OK
    AT+CIPSCONT?$0d

    SHOW APPTCPIP CONTEXT
    +CDNSORIP:0
    +CIPSPRT:1
    +CIPHEAD:0
    +CIPFLP:1
    +CIPSRIP:0
    +CIPCSGP:1
    Gprs Config APN:WWW.VODAFONE.NET.NZ
    Gprs Config UserId:
    Gprs Config Password:
    Gprs Config inactivityTimeout:0
    +CIPDPDP:1
    Detect PDP Inerval:10
    Detect PDP Timer:3
    App Tcpip Mode:1
    Number of Retry:3
    Wait Time:2
    Send Size:256
    esc:1

    OK
    AT+CIPSTART="TCP","202.124.104.43","4002"$0d

    OK

    CONNECT


    Below is the data streeming in.
    A1111111111111111111111111111111111111111111111111 111111111111111111
    22222222222222222222222222222222222222222222222222 222222222222222222
    33333333333333333333333333333333333333333333333333 333333333333333333
    44444444444444444444444444444444444444444444444444 444444444444444444
    55555555555555555555555555555555555555555555555555 555555555555555555

    +++

    OK
    AT+CIPSHUT$0D

    SHUT OK



  20. #20
    Newbie level 6
    Points: 896, Level: 6

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Bangalore
    Posts
    11
    Helped
    1 / 1
    Points
    896
    Level
    6

    Re: SIM 300 : open internet site on hyperterminal

    Hi Everyone!
    Good news is i m able to connect with a vodafone sim card
    but I m trying with TATA DOCOMO(India). I m unable to get a response from the server(google.com)
    Kindly help me.
    i m sticking my code here:
    AT+CGATT=1
    AT+CGDCONT=1,"IP","TATA.DOCOMO.INTERNET"
    AT+CSTT="TATA.DOCOMO.INTERNET","",""
    AT+CIICR
    AT+CIFSR >>115.118.93.58
    AT+CDNSCFG ="0.0.0.0","0.0.0.0"
    AT+CIPHEAD=1
    AT+CDNSORIP=1
    AT+CIPSTART="TCP","www.google.com","80"
    >>OK
    >>Connect OK
    AT+CIPSEND
    >> GET / HTTP/1.1 ^m ^j
    Host:www.google.com^m^j
    Accept: */*^m ^j
    Accept-Language: en-us ^m ^j^m ^j^Z

    ***************************
    I dont get any response thereafter.after ten mins it says CLOSED as i understand timer runs out. But, if i give AT+CIPSTATUS i get,
    >>Connect ok

    I m stuck here.. i read most the help in this forum and google , I see people getting their result..but i m unable to solve here, with the docomo sim
    Kindly help
    But i can work with vodafone sim, ofcourse there i use proxy ip:10.10.1.100 and proxy port:9401 given in their website

    I need some real help!!!
    I m unable to get the data. I still have to work for uploading the Data too. Kindly give me some direction to solve this and to upload the data also

    Thanks in advance!!!


    1 members found this post helpful.