+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Newbie level 3
    Points: 23, Level: 1

    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    3
    Helped
    0 / 0
    Points
    23
    Level
    1

    trouble finding dht11/dht22 proteus libraries

    hello guys!
    am trying to use dht22 with avr microcontroller in proteus but
    i have trouble finding dht22 library in proteus 8,8.1 and 8.6
    anyone can attach the library to help!

    •   Alt16th July 2017, 19:07

      advertising

        
       

  2. #2
    Super Moderator
    Points: 23,158, Level: 37
    andre_teprom's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Portugal
    Posts
    7,033
    Helped
    859 / 859
    Points
    23,158
    Level
    37
    Blog Entries
    5

    Re: trouble finding dht11/dht22 proteus libraries

    Both devices are already available on these versions of Proteus, either the symbol component for schematic simulation, as well the footprint for layout design. Did you performed the correct search ?
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Part of the world that you live in, You are the part that you're giving ( Renaissance )



    •   Alt16th July 2017, 19:24

      advertising

        
       

  3. #3
    Newbie level 3
    Points: 23, Level: 1

    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    3
    Helped
    0 / 0
    Points
    23
    Level
    1

    Re: trouble finding dht11/dht22 proteus libraries

    I think i made the right search.Click image for larger version. 

Name:	Screenshot (85).png 
Views:	5 
Size:	66.4 KB 
ID:	139981



    •   Alt17th July 2017, 17:50

      advertising

        
       

  4. #4
    Super Moderator
    Points: 23,158, Level: 37
    andre_teprom's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Portugal
    Posts
    7,033
    Helped
    859 / 859
    Points
    23,158
    Level
    37
    Blog Entries
    5

    Re: trouble finding dht11/dht22 proteus libraries

    It should be there, at category Transducers ( which is not present on your screen ).
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Part of the world that you live in, You are the part that you're giving ( Renaissance )



  5. #5
    Newbie level 3
    Points: 23, Level: 1

    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    3
    Helped
    0 / 0
    Points
    23
    Level
    1

    Re: trouble finding dht11/dht22 proteus libraries

    I thought so. but what if i try replace my transducers library??
    I was trying to find transducers library(TRXD.LIB) on google to replace mine but i dont get them.
    Can i get your TRXD.LIB and have a try ?



    •   Alt18th July 2017, 15:40

      advertising

        
       

  6. #6
    Super Moderator
    Points: 23,158, Level: 37
    andre_teprom's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Portugal
    Posts
    7,033
    Helped
    859 / 859
    Points
    23,158
    Level
    37
    Blog Entries
    5

    Re: trouble finding dht11/dht22 proteus libraries

    You should contact Labcenter technical support.
    Because of the strangeness of this problem, I would not doubt that there were others.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Part of the world that you live in, You are the part that you're giving ( Renaissance )



  7. #7
    Super Moderator
    Points: 26,525, Level: 39
    ads-ee's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    USA
    Posts
    6,030
    Helped
    1477 / 1477
    Points
    26,525
    Level
    39

    Re: trouble finding dht11/dht22 proteus libraries

    Quote Originally Posted by WILLIAM1 View Post
    I thought so. but what if i try replace my transducers library??
    I was trying to find transducers library(TRXD.LIB) on google to replace mine but i dont get them.
    Can i get your TRXD.LIB and have a try ?
    I suggest you uninstall and re-install Proteus as it appears the installation didn't complete, if you are missing standard libraries.

    FWIW I've never used Proteus and have never installed it, but this what I would do if I was missing components/libraries of a tool that should exist. I've done this before when Xilinx tool installations didn't complete correctly.

    Or perhaps you can rerun the installer and it will have an option for installing more of the libraries. This is something I've seen on other tools.



--[[ ]]--